De voor- en nadelen van een elektrische fiets

Nederland is in vergelijking met veel andere landen een echt fiets land. Nergens anders op de wereld wordt er zoveel gefietst en zijn de fietspaden zo fijn. Je zult het wel eens gemerkt hebben als je in het buitenland een fietstocht wilt maken. Vaak moet je gewoon langs de auto aan de zijkant van de weg fietsen. In Nederland verplaatst iedereen zich continu met de fiets, naar werk, sport of naar feestjes. Door de lange afstanden die hiermee worden afgelegd, wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van elektrische fietsen. Met een elektrische fiets, rijd je moeiteloos 25 kilometer per uur. Dit is natuurlijk in erg veel situaties erg handig. Zo zie je van steeds meer bezorgdiensten een elektrische transportfiets waarmee ze op een milieuvriendelijke manier kleine pakketten rondbrengen. Ook gaan steeds meer moeders een elektrische bakfiets kopen, om op die manier hun kinderen makkelijk naar school te brengen. Dit klinkt allemaal fantastisch natuurlijk, maar wat zou nou de voor- en nadelen van een bakfiets? Om je hier een goed beeld van te geven zullen we dit hieronder nader toelichten.

De voordelen

Een elektrische fiets brengt natuurlijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo bespaar je hiermee een hoop tijd, omdat je natuurlijk veel sneller gaat dan op een normale fiets. Een elektrische fiets gaat 25 kilometer per uur, waardoor je een stuk sneller op locatie bent. Wanneer je de auto laat staan en in veel gevallen kiest voor de elektrische fiets is dit niet alleen gezonder, maar bespaar je ook nog eens geld. Hoewel een elektrische fiets natuurlijk een flinke investering is, kost het opladen van deze batterij je niet veel. Ook bespaar je op bijvoorbeeld parkeerkosten. Hiernaast is het een stuk beter voor het milieu, omdat een elektrische fiets natuurlijk geen co2 uitstoot.

De nadelen

Hoewel een elektrische fiets veel voordelen kent, kent het natuurlijk ook een paar nadelen. Ten eerste is een elektrische fiets een stuk zwaarder ten opzichte van een normale fiets. Dit scheelt ongeveer 5 kilo. Hoewel dit bij het parkeren van je fiets wel erg vervelend kan zijn, merk je hier tijdens het fietsen zelf gelukkig niks van. Ten tweede is het onderhouden van een elektrische fiets een stuk prijziger. Door goed met je elektrische fiets om te gaan en dit zelf ook steeds bij te houden, kun je wel veel onnodige kosten voorkomen. Natuurlijk is een elektrische fiets ook bij aankoop een stuk duurder dan een normale fiets.

Berichten gemaakt 24

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven