Motorverzekering afsluiten? Dit moet je weten!

Een motorrijtuigverzekering, zoals die van Motoport biedt je bescherming in geval van een ongeval, letsel, diefstal of zelfs schade aan eigendommen of personen. Een motorrijtuigverzekering omvat sowieso een aansprakelijkheidsdekking in het geval dat je de schuld hebt van de materiële schade of verwondingen aan iemand anders. Het is belangrijk dat je de soorten verzekeringen begrijpt die door jouw motorverzekeringspolis worden gedekt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen wanneer je bezig gaat met je motor verzekeren.

Soorten dekking van je verzekering

De meeste motorverzekeringen hebben meerdere soorten dekking, waaronder:

  • lichamelijk letsel of materiële schade
  • uitgebreide dekking bij een aanrijding
  • dekking voor lichamelijk letsel
  • dekking bij materiële schade
  • dekking van medische kosten en andere uitgaven die berijders overkomen als gevolg van een ongeval met een ander voertuig, ongeacht of het jouw schuld is of niet.

Jouw eigen veiligheidsuitrusting

Een factor waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een motorverzekering, is jouw eigen persoonlijke veiligheidsuitrusting en wat je tijdens het rijden op de motor zult dragen. Goede motorrijkleding en helm mogen niet ontbreken in je motorverzekering. Je wilt een helm kopen met een schokabsorberende voering. Dit helpt bij het verminderen van de impact op jouw hoofd bij een ongeval. Je zult ook voor jezelf een leren jack van goede kwaliteit willen kopen. Leren jassen zijn over het algemeen vrij duur en kunnen vele jaren meegaan. Belangrijk om deze dus wel mee te verzekeren.

Wat voor rijder ben jij?

Een andere belangrijke factor bij het vinden van de beste motorverzekeringsdekking voor jou, zijn je rijgewoonten. Als je voorzichtig en weinig rijdt, wil je misschien een goedkopere polis nemen die minder veel dekking biedt. Maar als je elke dag op jouw motor naar het werk rijdt – ook in de regen -of in het weekend voor recreatie, moet je bereid zijn wat meer geld uit te geven voor jouw verzekering. Verzekeringsmaatschappijen kijken bij het formuleren van een polis naar het aantal keren dat motorrijders betrokken zijn bij ongevallen en het type motor dat ze gebruiken.

Je motor verzekeren

Als het gaat om het berekenen van jouw motorverzekeringskosten, is jouw rijervaring een van de belangrijkste factoren die jouw kosten kunnen beïnvloeden. Iemand met geen of weinig ervaring of die al ongelukken heeft gemaakt zal meer betalen voor zijn premies, omdat ze als een hoger risico worden beschouwd dan iemand met veel ervaring en geen ongelukken. Overweeg voor aanschaf van jouw droommotor ook welke kosten deze zal meebrengen als het op het verzekeren van de motor aankomt.

Berichten gemaakt 5

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven