Wat heb je nodig om gezonder te worden?

 

Als je gezonder wil worden, dan heb je veel nodig. Heel veel daarvan spreekt ook wel voor zich. Een abonnement op de sportschool, sportschoenen en sportkleding en ga zo maar door. Daarnaast zul je wekelijks boodschappen moeten doen die aansluiten bij je dieet en al dat geneuzel, maar er is nog meer. Er is zelfs nog zoveel meer, dat de kans dat je hieraan gedacht hebt zeer klein is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We willen je zo goed als mogelijk helpen en daarom gaan we je vertellen over wat je nodig hebt om gezonder te worden, maar dan zonder alle standaard poespas die je al wel kunt dromen. Dus, ben je klaar om écht veranderingen teweeg te brengen? We hopen van wel, anders kun je nog maar beter niet verder lezen! We willen aanpakkers hebben, dus als jij die aanpakker bent, ben je van harte welkom. 

Weegschaal

Allereerst is het goed om te weten dat je een weegschaal nodig hebt. Als je gezonder wil worden, koppelen mensen dit vaak aan gewicht. Dat is zonde, want dat brengt de nodige complexiteit met zich mee. In wat voor opzicht die complexiteit hem zit? Nou, als je afvalt in vet en tegelijkertijd in spier aankomt bijvoorbeeld, dan kun je geen verandering op de weegschaal zien. Of je bent misschien zelfs wel zwaarder geworden. Mensen raken dan soms onnodig in paniek en denken dat ze niet goed bezig zijn. Zonde, want dat kan dus een hele logische verklaring hebben. Daarom is het aan te raden voor een Tanita weegschaal. Deze weegschaal meet meteen je vetpercentage en dergelijke. Je kunt dus zien of daadwerkelijk in vet afvalt; dat is wat je wil. Gezond worden heeft namelijk veel te maken met je vetpercentage. Een slimme weegschaal als deze kan hier dus een flink eind mee helpen. 

Hormoon monitoring

Als je aan het afvallen bent, doet dit vaak veel met je hormonen. Je eten, sporten en dergelijke kunnen heel veel invloed uitoefenen op je hormonen verdeling en daarom is het van belang dat je dit monitort. Het is wellicht goed om van tijd tot tijd wat bloed werk te laten verrichten. Dit houdt in dat je je bloed afgeeft en dat dit wordt geanalyseerd in het lab. Je krijgt dan een overzicht van onder andere je hormonen verdeling. Oestrogeen en testosteron niveaus moeten in balans zijn in je lichaam. 

Berichten gemaakt 33

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven